Qui embruta Aldaia?

Dos mesos després de la denúncia al plenari d'Aldaia per l'aprovació de l'ordenança censuradora, l'ajuntament de la localitat ens ha regalat unes imatges de postal. L'ordenança pretén tallar les ales als moviments socials amb el pretext de mantindre net el poble. Però res més lluny de la realitat. La brutedat als nostres carrers no és cosa dels cartells i díptics amb què ens expressem, sinó per altres motius que detallem tot seguit en el comunicat.

Brutedat a Aldaia

Brutedat a Aldaia

Brutedat a Aldaia

Brutedat a Aldaia

[@more@]

Per una Aldaia verda i neta, i contra la censura prèvia

Després que el passat 30 d'octubre, l'AJ L'Aixada-CAJEI denunciara al plenari municipal l'aprovació de l'ordenança censuradora per la qual queda prohibida l'exhibició de propaganda política als carrers d'Aldaia, i que l'ajuntament d'aquesta localitat va justificar amb el pretext de la neteja viària, volem tornar a manifestar el nostre rebuig a la hipocresia i cinisme del PSPV d'Aldaia.

Amb l'ordenança censuradora queda prohibida la propaganda política als carrers d'Aldaia; en canvi, l'ajuntament ha començat a promoure la propaganda comercial capitalista mitjançant la ubicació de diferents panells als carrers cèntrics del poble. El que l'alcaldessa i el seu equip de govern no entenen, potser massa ocupats en fer càlculs per a maximitzar els beneficis potencials que generaran aquests panells, és que les persones que treballem en associacions i moviments socials no podem permetre'ns el luxe de pagar per fer propaganda. El que el PSPV pretén és negar-li al jovent lluitador del poble que puga expressar lliurement les seues idees i puga convocar obertament els actes i les activitats del seu col·lectiu, mentre els carrers d'Aldaia s'omplen de missatges neoliberals que promouen el consumisme exacerbat i l'alienació més miserable de les consciències. Mentrestant, l'ajuda que rebem els moviments socials del poble per poder obrir-nos a la gent no és cap altra que contemplar un discurs únic i unidireccional en els mitjans de comunicació locals que els ajuden a perpetuar-se en el poder, destacant el seu BIM i els informatius de la ràdio municipal.

Sembla que els cartells, pancartes, enganxines, díptics i altre tipus de material amb què el jovent de L'Aixada acostuma a lluitar, són els culpables de la brutícia que impera als carrers del nostre poble. Costa creure, però, que l'ajuntament no alce la veu de protesta contra l'aparició de cartells gegants que, durant les festes nadalenques, conviden a esdeveniments com el circ. Brutícia, per a l'ajuntament, tampoc són les deixalles de fem que s'amunteguen al voltant dels contenidors i que són fruit d'una greu mancança de conscienciació ciutadana vers la problemàtica ecològica. Tot això, per no parlar de l'absència d'uns serveis de neteja específics que combaten l'acumulació d'excrements d'animals de companyia en barris com La Saleta o La Brillantina. Fa temps que alguns carrers d'aquestes barriades han esdevingut impracticables, i es fa obligat estar pendent en tot moment d'allà on es trepitja. De totes aquestes misèries, l'ajuntament se n'oblida als discursos d'inauguració dels nous contenidors soterrats o de les tímides campanyes de reciclatge que el consistori promou.

Fet i fet, quin és el motiu de què Aldaia estiga tan bruta? Els cartells i díptics amb els quals ens expressem o les ampolles buides de la beguda promocionada als panells de pagament que resten tirades al paviment d'Aldaia? Els murals reivindicatius dibuixats a les parets alliberades o els enderrocs d'aquestes parets per donar pas a descampats que es converteixen en el temps en autèntics femers? El nostre discurs en defensa del territori o la manca de programes per conscienciar el poble d'Aldaia sobre la importància de preservar la netedat dels nostres carrers?

No ens enganyeu!

El jovent segueix en peu de lluita!

Fora l'ordenança censuradora!

Una vegada més, el jovent defensa el territori!

AJ L'Aixada-CAJEI

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Qui embruta Aldaia?

  1. Assemblea de Joves de L’Horta Sud – L’Aixada – Qui embruta Aldaia?

  2. Assemblea de Joves de L’Horta Sud – L’Aixada – Qui embruta Aldaia?

  3. Fa temps que alguns carrers d’aquestes barriades han esdevingut impracticables, i es fa obligat estar pendent en tot moment d’allà on es trepitja.

Els comentaris estan tancats.